X

Hvad er RKI?

Hvad er RKI og hvorfor står jeg i RKI? Er man blevet registreret i RKI kan alle medlemsvirksomheder så se, hvilke personer, der er registreret. Virksomheder undgår herved at handle med eller levere serviceydelser til nogen, som måske ikke kan betale.

Du vil modtage et brev fra Experian. Her oplyses af hvem og hvorfor, du er indberettet. Du vil blive orienteret om, hvornår og hvordan registreringen kan slettes. Du vil blive orienteret om ankemuligheder. Du vil sandsynligvis få svært ved at få kredit. Husk at du kan godt gøre indsigelse hvis du mener der er tale om en fejl.

Hvad er RKI? Kan jeg trækkes i løn, hvis jeg er RKI registreret?

Det kan du ikke. Men det var måske en god idé at overveje en tilbagebetaling, som kan bringe dig ud af RKI og de problemer det giver. Der er ikke noget der hedder RKI lån. Mange mennesker tror fejlagtigt at man kan låne sig ud af RKI. Dette er ikke muligt.

Hvad er RKI? Hvordan finder jeg ud om at jeg står i RKI?

Du burde ikke være i tvivl om du står i RKI, da du skal informeres om dette.  Det er nemt at undersøge. Du kan tjekke det på Experians hjemmeside www.dininfo.dk. Du kan med NemID se din status.

Hvad er RKI og hvem kan registrere mig i RKI?

Alle RKI`s abonnenter kan registrere dig, hvis du har en gæld over 200 kroner. Ofte vil det være større gældsposter, der bliver indberettet. Umiddelbart bliver det ikke lettere for kreditor at få pengene hjem ved at lade folk registrere. Har du en gældspost, risikerer du at blive registreret.

Hvad sker der når man er blevet registreret hos RKI?

Det kan om ikke give store problemer, men i hvert fald store udfordringer at blive registreret i Ribers

Kreditkort vil være vanskelige at rekvirere. Det kan blive overordentlig vanskeligt at tegne abonnementer. Det vil næsten være umuligt at låne penge. Hvis du betaler din gæld inden der er gået 5 år, kan du blive slettet. Du vil få problemer med at købe noget på kredit. Kontant betaling vil være det mest sandsynlige.

Folk overlever naturligvis, men det bliver noget besværligere. Så det gode råd er, når man er ved at komme i problemer med sine betalingsaftaler, at kontakte kreditorerne og forhandle om betalingsbetingelserne, så man evt. kan undgå at blive registreret i RKI.

Hvad er RKI, og hvor længe står jeg i RKI?

Du kan maksimalt stå i RKI i 5 år. Hvis du betaler din gæld bliver du selvfølgelig slettet fra RKI med det samme.

Kan alle se at jeg er registreret i RKI?

Nej, kun virksomheder og offentlige myndigheder, der er abonnenter har adgang til oplysningerne. Hvis du skylder mere end 1.000 kroner, og ikke har protesteret registreringen vil oplysningerne være tilgængelige.

Skal jeg aftale det med RKI, hvis jeg vil afdrage min gæld?

Nej du skal lave aftalen med din kreditor, og evt. bede ham om at blive slettet i RKI.

Hvorfor reklamerer nogle med lån trods RKI, uden man kan få det?

Eller lån RKI ingen hindring.  Kært barn har mange navne. Lånemarkedet har ændret sig. Hvor det tidligere var næsten umuligt at få lån uden RKI oplysninger, er det ikke helt umuligt i dag. Mange låneudbydere tilbyder RKI lån, hvad det så er. Her vil du kunne få lån uden dokumentation for din tilbagebetalingsevne.

Kan jeg virkeligt ikke få et RKI lån

Tidligere var det lette svar, nej. Og du bør ikke. Men nu tilbyder Aurora Lån lån trods RKI. Hvis du står i RKI, bør du overveje, om du har brug for pengene. Få din økonomi kigget grundigt efter. Se på hvad det vil koste dig i omkostninger at tage et hurtigt lån. Når der reklameres med lån uden sikkerhed trods RKI, så koster det kassen i omkostninger at låne. Du skal se dig godt for.

2.7 ud af 5