Står jeg i RKI?

Hvad er RKIHvad er RKI?

Hvad er RKI og hvorfor står jeg i RKI? Du er i RKI , fordi du skylder penge, og ikke har reageret på den sidste rykker. Er man blevet registreret i RKI kan alle medlemsvirksomheder så se, hvilke personer, der er registreret. Virksomheder undgår herved at handle med eller levere serviceydelser til nogen, som måske ikke kan betale.

Det vil være fornuftigt at handle på din situation, hvis du er blevet registreret. Det er naturligvis bedre at handle, inden man bliver registreret, så kam man måske undgå det.

Du skal handle.Du skal forsøge at få et overblik over din økonomiske situation. Det værste man kan gøre, er ikke at gøre noget. Hvis man lader stå til, løser sjældent problemerne.

Du skal indhente en oversigt fra RKI, så du kan hvilke registreringer, der er på dig.

Det er altid fornuftigt at skabe kontakt til den virksomhed, du skylder penge. Hvis sagen er sendt til advokat eller inkasso, skal du kontakte dem. Du skal fremlægge din situation. Du skal være ærlig om din situation.  Du kan måske få en afdragsordning eller bedre endnu du kan måske få eftergivet noget af gælden, hvis du kan betale noget nu.

Lad være med at låne penge til at betale gælden, hvis du er blevet registreret.

Er jeg i RKI?

Du burde ikke være i tvivl om du står i RKI, da du skal informeres om dette. Det skal ske helt automatisk pr. brev. Det er både privatpersoner og virksomheder, der på denne måde får besked hver gang, der sker en registrering. Det er nemt at undersøge. Du kan tjekke det på Experians hjemmeside www.dininfo.dk. Du kan med NemID se din status.

Det kan om ikke give store problemer, men i hvert fald store udfordringer at blive registreret i RKI.

Kreditkort vil være vanskelige at rekvirere. Det kan blive overordentlig vanskeligt at tegne abonnementer. Det vil næsten være umuligt at låne penge. Hvis du betaler din gæld inden der er gået 5 år, kan du blive slettet. Du vil få problemer med at købe noget på kredit. Kontant betaling vil være det mest sandsynlige.

Folk overlever naturligvis, men det bliver noget besværligere. Så det gode råd er, når man er ved at komme i problemer med sine betalingsaftaler, at kontakte kreditorerne og forhandle om betalingsbetingelserne, så man eventuelt kan undgå at blive registreret i rki register.

Kan jeg blive trukket i løn? Kan RKI tilbageholde min lån, når jeg er i RKI?

Nej, det kan du ikke. Det var måske en god idé at overveje en tilbagebetaling, som kan bringe dig ud af RKI og de problemer det giver. Der er ikke noget der hedder RKI lån. Mange mennesker tror fejlagtigt at man kan låne sig ud af RKI. Dette er ikke muligt.

Står jeg i RKI?

Alle RKI`s abonnenter kan registrere dig, hvis du har en gæld over 200 kroner. Hvis du skylder under 1000 kroner, vil du være i et lukket system. Du skal modtage tre skriftlige rykkere. I den sidste rykker skal det fremgå, at du bliver indberetter til RKI. Ofte vil det være større gældsposter, der bliver indberettet. Umiddelbart bliver det ikke lettere for kreditor at få pengene hjem ved at lade folk registrere. Har du en gældspost, risikerer du at blive registreret. Hvis du skylder mindst 7.500 kr til det offentlige, kan du blive registreret som dårlig betaler.

Vi har to registre over dårlige betalere. RKI Registret er Danmarks største og Debitor Registret. Registrene kræver medlemsskab for at man kan få adgang til dem. Firmaer kan altså kun undersøge om folk er registreret, hvis virksomheden er medlem. Ligeledes kan man også kun registrere folk, hvis man er medlem.

Hvis du bliver registreret vil det sædvanligvis betyde, at du ikke kan låne penge de fleste steder. Det er en form for sikkerhedsnet, så firmaerne undgår risikoen for tab i forbindelse med handler.

RKI sletning

Der er i realiteten kun to måder man kan blive slettet hos RKI Registret eller Debitor Registret. Hvis du betaler din gæld, har du krav på at blive slettet i Registrene. Kreditoren har faktisk pligt til at meddele registrene, at du har betalt din gæld og skal slettes. Den anden mulighed er mere langstrakt. Du skal vente fem år. Derefter bliver du automatisk slettet på grund af forældelsesfristen. Du skylder stadigvæk pengene, og skal på en eller anden måde finde ud af om, du kan betale dem. Du kan ikke blive registreret for samme gæld igen.

Der er en tredje vej, hvis du er blevet registreret. Hvis du kontakter din kreditor og prøver at lave en aftale med vedkommende. Du skal naturligvis kunne præsentere et oplæg, der viser, at du er interesseret i af betale din gæld, og at det er muligt. Hvis I kan blive enige, vil kreditoren muligvis slette din gæld i registrene.

Syår jeg i RKI og kan alle se min RKI registrering?

Nej, kun virksomheder og offentlige myndigheder, der er abonnenter har adgang til oplysningerne. Hvis du skylder mere end 1.000 kroner, og ikke har protesteret registreringen vil oplysningerne være tilgængelige.

Hvorfor reklamerer nogle med lån trods RKI, uden man kan få det?

Eller lån RKI ingen hindring.  Kært barn har mange navne. Lånemarkedet har ændret sig. Hvor det tidligere var næsten umuligt at få lån uden RKI oplysninger, er det ikke helt umuligt i dag. Nogle låneudbydere tilbyder RKI lån, hvad det så er. Her vil du kunne få lån uden dokumentation for din tilbagebetalingsevne.

Kan jeg virkeligt ikke få et RKI lån? når jeg står i RKI

Tidligere var det lette svar, nej. Og du bør ikke. Men nu tilbyder 2 låneudbydere lån til personer, der er i RKI. Aurora Lån og Tillidslån tilbyder lån trods RKI. Du skal dog søge lånet sammen med en kautionist.  Hvis du står i RKI, bør du overveje, om du har brug for pengene. Få din økonomi kigget grundigt efter. Se på hvad det vil koste dig i omkostninger at tage et hurtigt lån. Når der reklameres med lån uden sikkerhed trods RKI, så koster det kassen i omkostninger at låne. Du skal se dig godt for.

[Total: 3   Gennemsnit: 2.7/5]